7 Şubat 2016 Pazar

Akademik Bilişim 2016 LibreOffice Geliştirme Atölyesi

18.'si düzenlenen Akademik Bilişim, bu yıl Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde yapıldı. Konferans öncesinde 4 gün süren 34 farklı konuda eğitim verildi.

Bu eğitimlerden biri de "LibreOffice Geliştirme Atölyesi"ydi. +Gülşah Köse, +Berk Güreken ve +yeliz taneroğlu ile birlikte 4 gün boyunca katılımcıların LibreOffice için yama yollama süreçlerine yardımcı olmaya çalıştık. Katılımcıların çoğunluğunu Çanakkale'de birlikte çalıştığımız ekip oluşturuyordu. Eğitim boyunca yolladığımız 14 yama LibreOffice core deposuna alındı. Bu 4 gün benim için çok keyifli ve verimliydi.


Konferans öncesi kurslar dönemiyle ilgili, üniversite tarafında eleştireceğim birkaç nokta var. Gelecek katılımcı/eğitmen sayısı biliniyor olmasına rağmen eğitimler için hazırlık konusunda eksiklikler vardı. Birkaç kişiyken sorun olmayan şeyler, yüzlerce insan biraraya gelince sorun haline geliyor. Eğitimlere hemen başlamak için piriz yetersizliği ve internet sorunu bunların en başındaydı. İnternet sıkıntısı atölye çalışmamızı çok yavaşlattı.

Eğitimlerden sonra gerçekleşen konferanslar ise 3 gün sürdü. Konferans konuları için ayrıntılı incelemeyi buradan  yapabilirsiniz.

Konferans, +Mustafa Akgul Hoca'nın giriş konuşmasıyla başladı. Akgül Hoca, Akademik Bilişim etkinliğinin nasıl başladığını, bu zamana kadar ne kadar yol katedildiğini anlattı. *Bu sunum dinlenirken, etkinliğin ne kadar büyük olduğu bir kez daha görülüp dinleyicileri bir titreme alabilir :)

Daha sonra Tübitak'tan Havva Cansu Sazoğlu'nun "Etkileşimli Tahta" sunumunu dinledim. Tahtanın şu an neler yaptığını, nelerin geliştirme aşamasında olduğunu anlattı. Ayrıca etkileşimli tahtada, birçok senaryo ile tahtanın yeteneklerini gösterdi. Fikirlerimizi de aldı. Bence ilerisi çok daha güzel olacak bir proje.

Konferansın 2.günü Kripton ekibi olarak bizim de 3 seminerimiz oldu. Bunlar:


Bunun dışında etkinlik boyunca sevdiğim insanlarla geçirdiğim vakitler çok keyifliydi :)

(Kerem de oradaydı :))

Son olarak şuna dikkat çekmek istiyorum. Eğitmen mail listesinde gözlemlediğim kadarıyla böyle büyük bir etkinliğin sorunsuz ilerlemesi için arkada gerçekten büyük fedakarlıklarla çalışılıyor. Kurs kayıtları, katılımcı/eğitmen konaklamaları, yemek, yol sorunları ile tek tek ilgileniliyor. Bu büyük etkinlikte emeği geçen başta  +Mustafa Akgul  hocama ve +Necdet Yücel  hocama, ayrıca +Ahmet Can KEPENEK ve +Özge Barbaros 'a çok çok teşekkür ederim.

Görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder